Adis Ahmetović se danas obraća u njemačkom Bundestagu, oglasio se uoči govora: Historijska šansa da Zapadni Balkan uvedemo u EU

“Sa novom saveznom vladom, u njemačkoj vanjskoj politici duva novi vjetar i to je dobra stvar, želimo da ojačamo Evropsku uniju kao garanta mira, slobode i napretka njenih članica – a za to je i naša odgovornost da aktivno promovišemo približavanje Zapadnog Balkana EU, poručio je Adis Ahmetović zastupnik SPD-a u Bundestagu.

Ahmetović je na Facebooku najavio da će danas održati prvi govor pred Bundestagom o historijskoj prilici da se zemlje Zapadnog Balkana uvedu u EU.

“Sa novom saveznom vladom, u njemačkoj vanjskoj politici puše novi vjetar, i to je dobra stvar.

Želimo ojačati Evropsku uniju kao garanta mira, slobode i napretka za njene članice – a da to učinimo naša je odgovornost i da energično promoviramo približavanje Zapadnog Balkana EU.

Održavam svoj prvi govor danas u njemačkom Bundestagu o historijskoj prilici da se zemlje Zapadnog Balkana uvedu u EU.

Međutim, prekretnica također znači da Njemačka ispunjava svoju međunarodnu odgovornost i radi za mir i stabilnost u svijetu.

Ovo uključuje produženje mandata KFOR-a na Kosovu.Zahvaljujući KFOR-u situacija u regionu se stabilizovala i lokalno stanovništvo može da živi u bezbjednom okruženju”, naveo je između ostalog Ahmetović.

Ahmetović se u međuvremenu nakon objave ovog teksta oglasio u Bundestagu. O tome čitajte na linku ispod.

Nevjerovatni Adis Ahmetović govorom u njemačkom Bundestagu hrabro branio BiH: “Trebalo bi nas zabrinjavati kada ruski ambasador prijeti zemlji ako uđe u NATO”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.