in ,

Bisera Turković odbrusila Srbiji, uputila hitan poziv tamošnjim vlastima: “Rizikujute ne samo ekonomske štete nego i ne doprinose dobrosusjedskim odnosima”

Bisera Turković žestoko reagovala

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković povodom najavljenog postavljanja kamena temeljca za hidroelektranu „Buk Bijela“ na Drini, izdala je sljedeće saopćenje za javnost:

– Bosna i Hercegovina podržava međunarodne i regionalne projekte koji su urađeni u skladu sa zakonom i međunarodnim pravom.

– Međutim, vlasti Republike Srbije moraju znati da ulaskom u projekt izgradnje hidroelektrane „Buk Bijela“ koji nema saglasnost države i koji se protivi odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine rizikuju ne samo ekonomske štete nego i ne doprinose dobrosusjedskim odnosima.

– Bosna i Hercegovina je spremna na sve investicije i zajedničke projekte koji su u interesu građana BiH obje zemlje, ali samo uz poštivanje ustava, zakona i institucija države Bosne i Hercegovine.

– Pozivamo vlasti Republike Srbije da saradnju vrati u okvire međudržavne i u okvire deklariranih stavova o međusobnom poštivanju suvereninteta i teritorijalnog integriteta. Vlasti entiteta RS već duže vrijeme odbijaju provoditi presude Ustavnog suda BiH i su nastavile s raspolaganjem državnom imovinom odnosno potencijalima rijeke Drine. Želim vjerovati da Srbija ne podržava takve protivzakonite aktivnosti te da neće novac svojih poreskih obveznika ulagati u projekte kojima se krše zakoni i odluke Ustavnog suda – navodi se u saopštenju.

Žestoka svađa Marije Šerifović i Đorđa Davida u Zvezdama Granda! Ti meni da objasniš? Šta si ti meni, Đole?

Milica Pavlović otkrila nepoznate detalje o uspjehu svoje karijere: “Podigla sam kredit da platim novi album”