Bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kategorično poručuje: “Pozivam gospodina Dodika da navede jednu pozitivnu stvar koju su njegovi saveznici iz Hrvatske uradili za srpski narod i Republiku Srpsku ikada”

Počasni predsjednik PDP-a i bivši član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić oglasio se saopštenjem za javnost.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Pozivam gospodina Dodika da navede jednu pozitivnu stvar koju su njegovi saveznici iz Hrvatske uradili za srpski narod i Republiku Srpsku ikada, a posebno prethodnih godina otkada on njeguje najbliže odnose sa njima.

Bez obzira na njegova opravdanja, evidentno je da vlast u Republici Srpskoj i BiH, na čelu sa Dodikom, uporno pravi ustupke Hrvatskoj, a da ništa zauzvrat od toga nemamo – rekao je Ivanić.

On je ovo naveo povodom izjave člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je on pridobio Hrvatsku za saveznika.

Ivanić kaže da je njegov pristup politici uvijek bio da se trebaju graditi veze i prijateljski odnosi među državama, ali zasnovane isključivo na reciprocitetu.

Govorio je i podređenom položaju.

“U ovom slučaju reciprociteta nema, nego nas je g. Dodik doveo u podređen položaj u odnosu na Hrvatsku, što on, veoma politički naivno, smatra savezništvom.

Nakon svega što je od strane g. Dodika urađeno za interes Hrvatske, pa i proglašavanje njima bitnog infrastrukturnog projekta srpskim nacionalnim interesom, teško da može navesti ijedan potez Hrvatske koji je nama konkretno pridonio.

Zato su veoma opravdane i golim okom vidljive tvrdnje da se tu ne radi ni o kakvom savezništvu nego o podaništvu interesima Hrvatske od strane vladajućeg režima u Republici Srpskoj i BiH – naveo je Ivanić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.