Džanan Musa se sada i definitivno “vratio u život”, veliku sreću je donio BiH: Proglašen je za MVP-a španskog prvenstva!

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa je proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige.

Musa je sezonu u dresu Breogana završio sa najvećim indeksom korisnosti u cijeloj ligi (23,1) uz prosjek od 20,1 poena čime je također najbolji u ligi.

Musa je također ostvarivao i 5,1 skok, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu. Također, na vrhu je liste Endesa lige po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po susretu.

Breogan je našem košarkašu danas priredio veliko iznenađenje na gradskom trgu u Lugu. Musa nije znao da je proglašen za MVP-ja lige, a njegov brat Dženis je jučer avionom u tajnosti stigao u Lugo kako bi mu danas uručio trofej.

Musa se nakon primanja nagrade obratio svim Bosancima i Hercegovcima kojima se zahvalio na mnogobrojnim glasovima pomoću kojih je proglašen za najkorisnijeg igrača španskog prvenstva.

“Ovo je također i za vas, hvala vam svima što ste glasalii što ste bili uz mene. Nadam se da ćemo i sa reprezentacijom ostvariti ovakve uspjehe i da idemo samo naprijed. Hvala vam!”, poručio je Musa.

Uz Musu u idealnu petorku Endesa lige su uvrštenii Marcelinho Huertas (Tenerife), Nicolas Laprovittola (Barcelona), Chima Moneke (Manresa) i Giorgi Shermadini (Tenerife).

Musa se sada i definitivno “vratio u život” nakon neuspješnih avantura u NBA ligi i Efesu, te će sasvim sigurno imati mnogo opcija za nastavak karijere ovog ljeta.

Najviše se govori o mogućem prelasku u redove višestrukog prvaka Evrope, ekipu madridskog Reala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.