Emotivno obraćanje Arijane Memić na protestima: “Jedan babo, jedan autoprijevoznik je pokazao da je ljubav prema djetetu veća od bilo kakvog bankovnog računa”

Posljednje Vijesti

U Sarajevu se održavaju 20. masovni protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Skupu se obratila sestra ubijenog Dženana Memića Arijana Memić.

“Ja sada gledam masu koja nosi istinu i koja je krenula po pravdu. Ovo je 20. put da na ulici tražimo pravdu i hvala vam od srca svima vama koji ste danas tu.

Ovi protesti su značajni jer su označili jednu pobjedu, pobjedu jednog oca nad korumpiranim sistemom. Na našem slučaju su radile sve pravosudne institucije, mnogi su te prilike prokockali.

Ovi današnji protesti su simbol uspjeha. Sjećate li se 2016. godine svugdje je pisalo je da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći, danas svi govore o ubistvu i što je najbitnije to institucije govore. Zar mislite da bi se to desilo da je Muriz šutio, da sam ja šutila, da smo svi šutjeli.

Ako smo sve ovo uspjeli, zamislite šta sve možemo postići svi mi koji smo ovdje.

Dugo je trajalo, koštalo je, ali nismo odustali. Oni su imali sve uslove da zataškaju, a mi samo nadu za pravdom. Danas smo toj pravdi korak bliže, dokazali smo da Dženan nije nastradao u saobraćajnoj nesreći. Postigli smo da Državno tužilaštvo otvori istragu o istrazi.

Jedan babo, jedan autoprijevoznik je pokazao da je ljubav prema djetetu veća od bilo kakvog bankovnog računa.

Ne želimo čekati još pet godina da se uhapse Dženanove ubice, to nećemo čekati neka vam bude jasno. Uz vas i vašu podršku možemo postići mnogo više.

Mi moramo iskoristiti priliku i ići do kraja i da se sklone sa pozicija oni kojima je povjerena moć”, poručila je Arijana.

Leave your vote