I Raza došla na proteste i poslala poruku koja bi mogla odjekivati dijasporom: “Da Bog da oni gledali svoju djecu preko video poziva”

U Sarajevu je u 15 sati počelo protestno okupljanje građana na platou Skenderije zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga.

Među okupljenima je i gospođa Raza. Ona je nezadovoljna odzivom građana i razočarana aktuelnom situacijom.

Sina je prije osam mjeseci ispratila u Njemačku. Vladajućima poručuje: “Da Bog da oni gledali svoju djecu preko video poziva”, javio je reporter N1.

Inače, protesti su danas najavljeni širom Bosne i Hercegovine.

Prema riječima organizatora, nakon okupljanje građana na platou Skenderija krenut će se prema državnom parlamentu gdje se očekuje da protesti počnu u 16.30.

Kako je za N1 potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, protesti su prijavljeni policiji, a kao organizator se navodi Harun Salkić. Prema izjavi Sanina Muse za jedan portal, on je asistent protesta.

U više gradova Bosne i Hercegovine za danas su najavljeni protesti zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, goriva i raznih usluga. U Sarajevu je počelo okupljanje građana na platou Skenderija.

Odatle će se okupljeni uputiti prema državnom parlamentu gdje se očekuje da protesti počnu u 16.30. Kako je za N1 potvrdio Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a KS, protesti su prijavljeni MUP-u, a kao organizator se navodi Harun Salkić.

Protesti u Banjaluci trebali bi početi u 19 sati na Trgu Krajine zakazani su protesti u organizaciji Udruženja Restart RS.

Protesti su zakazani i u Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću, Goraždu, Travniku, Bijeljini, Prijedoru, Doboju i mnogim drugim gradovima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.