Jao užasa u Doboju: Maloljetnik u novogodišnjoj noći ispaljivao “rakete” i ostao bez prstiju

Crna hronika Posljednje Vijesti

Maloljetnik iz Doboja izgubio je dva prsta, a treći mu je slomljen, nakon nestručnog rukovanja pirotehnikom u novogodišnjoj noći, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Prema informacijama iz policije, 31. decembra, pola sata prije ponoći, obaviješteni su iz bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju da je u tu zdravstvenu ustanovu dovezen maloljetnik sa teškom povredom lijeve šake, zadobijene prilikom upotrebe pirotehničke naprave.

Obavljenim uviđajem i informativnim razgovorom utvrđeno je da je maloljetnik, zajedno sa članom porodice, ispaljivao pirotehnička sredstva tačnije takozvane rakete.

– U jednom momentu dok je u rukama maloljetnik držao rakete one su eksplodirale, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede (amputirani četvrti i peti prst dok je na trećem
prstu nastupila fraktura-lom. Maloljetnik je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten kući – naveli su iz policije, te dodali da je o svemu obaviješten nadležni tužilac.

Iz dobojske Policijske uprave apelovali su na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.

– Petarde nisu igračke i ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama su opasne i svako ko želi da na taj način podijeli “veselje”, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život – naveli su iz PU Doboj.

Leave your vote