Jao užasa u Doboju: Maloljetnik u novogodišnjoj noći ispaljivao “rakete” i ostao bez prstiju

Maloljetnik iz Doboja izgubio je dva prsta, a treći mu je slomljen, nakon nestručnog rukovanja pirotehnikom u novogodišnjoj noći, saopćeno je iz Policijske uprave Doboj.

Prema informacijama iz policije, 31. decembra, pola sata prije ponoći, obaviješteni su iz bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju da je u tu zdravstvenu ustanovu dovezen maloljetnik sa teškom povredom lijeve šake, zadobijene prilikom upotrebe pirotehničke naprave.

Obavljenim uviđajem i informativnim razgovorom utvrđeno je da je maloljetnik, zajedno sa članom porodice, ispaljivao pirotehnička sredstva tačnije takozvane rakete.

– U jednom momentu dok je u rukama maloljetnik držao rakete one su eksplodirale, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede (amputirani četvrti i peti prst dok je na trećem
prstu nastupila fraktura-lom. Maloljetnik je nakon ukazane ljekarske pomoći pušten kući – naveli su iz policije, te dodali da je o svemu obaviješten nadležni tužilac.

Iz dobojske Policijske uprave apelovali su na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posljedicama nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.

– Petarde nisu igračke i ne postoji bezopasna pirotehnika. Igre sa petardama su opasne i svako ko želi da na taj način podijeli “veselje”, mora biti svjestan da može ugroziti kako svoje, tako i tuđe zdravlje ili život – naveli su iz PU Doboj.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.