Joe Biden žustro o ruskoj invaziji na Ukrajinu: “Odlučno ćemo odgovoriti, Putin je odabrao rat koji će donijeti katastrofalne gubitke života i ljudske patnje”

Nedugo nakon što je Vladimir Putin, predsjednik Rusije najavio vojnu akciju u Ukrajini, oglasio se i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden koji je osudio ove poteze.

– Molitve cijelog svijeta su uz narod Ukrajine dok trpe ničim izazvan i neopravdan napad ruskih vojnih snaga. Predsjednik Putin odabrao je rat s predumišljajem koji će donijeti katastrofalne gubitke života i ljudske patnje. Samo je Rusija odgovorna za smrt i uništenje koje će ovaj napad donijeti, a Sjedinjene Države i njihovi saveznici i partneri će odgovoriti na ujedinjen i odlučan način. Svijet će Rusiju držati odgovornom – stoji u Bajdenovoj izjavi.

Podsjetimo, Putin je pozvao ukrajinsku vojsku da se povuče iz Luganjska i Donjecka.

Raketni udari i eksplozije prijavljene su jutros od 4:45 sati u više ukrajinskih gradova, uključujući Harkov i Kijev.

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski proglasio je vanredno stanje, a ministar vanjskih poslova poručio da je Rusija započela veliki rat.

Rijeke ljudi primijetne su na kijevskim glavnim saobraćajnicama s obzirom na to da masovno bježe iz grada, a dio njih krije se u skloništima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.