Komentator FIBA-e progovorio bosanski nakon što je Džanan Musa postigao trojku za pobjedu

Košarkaška reprezentacije Bosne i Hercegovine u ludoj završnici pobijedila je Bugarsku u 6. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a meč je odlučen trojkom Džanana Muse u posljednjim sekundama, koja je impresionirala komentatora FIBA-e.

Nakon utakmice je konferenciju za medije održao selektor Adis Bećiragić, koji je bio sretan zbog svoje prve pobjede na klupi BiH.

“Sretni smo zbog pobjede koju smo ostvarili nakon poraza od Češke, bilo je teško igrati u ovakvim uslovima. U trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu utakmice, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu”,rekao je Bećiragić, pa dodao:

“Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva, ljudi koji nisu na terenu traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara, no ovdje je najvažnije da igra ekipa, a ne pojedinac. Naša reprezentacija je u prednosti jer ima dobru atmosferu, vjerujem da možemo napredovati i da smo konkurentni protiv svake ekipe”

Bećiragić je potom nastavio.

“Došao sam prije šest dana, bilo je kako je bilo, u odbrani smo imali taktiku da rizikujemo druge igrače na uštrb Dee Bosta, išli smo na taj rizik jer smo vjerovali da on može riješiti baš kao što je Musa uradio kod nas. Razmišljali smo da ako neko mora da nas dobije, da ne dobije Bost nego neko drugi. Karakter igrača se teško mijenja, to će biti najveći problem, za mene, ali i za bilo koga. Ako uspijemo u tome, biće puno bolje”, rekao je selektor.

Musa je meč završio na 13 poena, 4 skoka i 6 asistencija za 30 minuta na parketu. Bh. košarkaš je i sam priznao da nije odigrao meč na svom nivou, jer je promašio nekoliko slobodnih bacanja u finišu susreta, a ni šut tokom cijelog meča ga nije služio.

Bišćanin je šutirao na meču 4/11 (36,4%). Pogodio je svega dvije trojke iz osam pokušaja, a dva od tri šuta za dva poena završila su u košu. Ipak, preuzeo je odgovornost u najtežem trenutku i donio pobjedu Bosni i Hercegovini.

Drama košarkaške završnice oduševila je komentatora FIBA-e koji je poslije trice Muse progovorio bosanski. “Laku noć i hvala!”, rekao je on. Pogledajte u video kako je to izgledalo.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.