Maglajlija Harun Salkić, inicijator protesta u Sarajevu se obratio javnosti: “Boli me nepravda, a kap koja je prelila čašu je povećanje plaća”

Završeni su protesti nezadovoljnih građana u Sarajevu na kojim je bilo nekoliko hiljada građana širom Bosne i Hercegovine.

Harun Salkić, Maglajlija, inicijator i koordinator ovog protesta je za portal “Avaza” govorio o motivima ovog protesta.

BiH ima veliki potencijal

On je planirao napustiti ovu zemlju i otići u Sloveniju, ali je odustao od toga.

– Planirao sam prije nekoliko mjeseci otići u Sloveniju, pronašao sam poslodavca, dogovorio sastanak sa njim, obećao mu odlazak, međutim shvatio sam da je ova država daleko bolja od Slovenije i samo treba da bude uređenija.

Ova država posjeduje strašan potencijal po pitanju turizma, od raftinga, planinarenja, tradicionalna ponuda, kuhinja. Dakle mi sve u BiH imamo, imamo i veliki potencijal za poljoprivredu. Po svim prilikama BiH može da bude daleko razvijenija nego većina zemalja Evrope – rekao je Salkić za portal “Avaza”.

Zahtjevi su realni

Govorio je i o motivima protesta:

– Već dugo vremena boli me nepravda u društvu, od naroda do vlastodržaca, a kap koja je prelila čašu nedavno usvajanje budžeta kojim je predviđeno povećanje plaća za 500 KM parlamentarcima, ministrima, što je više od prosječne penzije u BiH.

Salkić je zadovoljan brojem okupljenih građana na protestima.

– Više nego zadovoljan. Ovi zahtjevi koje smo danas tražili su izuzetno realni, međutim realni su pod uslovom da građani poduzmu ono što je do njih, a to je da za svaki proizvod, za svaku uslugu da tražite račun i bez toga to nije moguće – zaključio je Salkić za portal “Avaza”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.