Mirsad Hadžikadić i Jusuf Arifagić pozvali dijasporu na uključivanje u izborni proces u BiH!

Tribina pod nazivom “Bosanskohercegovačka dijaspora uz državu!”, održana je juče u gradu Mezzovico, Švicarska.

Na tribini su se obratili Sulejman Dedić, uspiešni poduzetnik i predsjednik udruženja Bosona Ticino, Zumreta Kozlica, predsjednica Državnog odbora Platforme za progres Švicarska, Jusuf Arifagić, potpredsjednik Platforme za progres i kandidat za predsjednika entiteta RS i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Tribinu je moderirala Samra Kozlica, studentica na master studiju javne uprave i menadžmenta u Lozani.

Sulejman Dedić je stavio fokus na važnost registracije dijaspore za glasanje i njeno učestvovanje u procesima u domovini.

Zumreta Kozlica je poslala poruku da se promjene mogu desiti jedino ako svako preuzme svoj dio odgovornosti, a proncipi Platforme za progres mogu biti osnov takvog djelovanja.

Jusuf Arifagić je govorio o svom povratku iz Norveške i ulaganju u Bosnu i Hercegovinu. Danas je najveći proizvođač mlijeka u RS-u, a svoje iskustvo i dostignuća je odlučio ponuditi zajednici, kroz kandidaturu za predsjednika ovog entiteta.

Mirsad Hadžikadić, također povratnik iz dijaspore, govorio je o presudnom utjecaju dijaspore koji može preporoditi cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Međunarodne veze, iskustva, poznavanje sređenih sistema i država su veliki potencijal koji država mora znati iskoristiti.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.