Opozicija u RS objavila video uoči protesta, pogledajte šta su poručili: “Republika Srpska nema cijenu. Ovo nije ničija lična borba, nego borba svih nas”

Članovi opozicije u Republici Srpskoj koji bi večeras u 18:00 sati trebali održati protest zbog, kako tvrde, krađe na nedavno održanim izborima u Bosni i Hercegovini, objavili su video u kojem su građanima poručili da nema odustajanja.

Na videu se pojavljuju kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić (PDP), predsjednik PDP-a Branislav Borenović i zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović.

“Republika Srpska nema cijenu. Ovo nije ničija lična borba, ni Branetova, ni Milanova, ni Vukanova, ni moja, ovo je borba svih nas.

Nema stajanja, nema odustajanja, istjerat ćemo ovo do kraja, zbog budućnosti Republike Srpske i njenog naroda”, poručila je Trivić u videu.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je da “ih interesuje samo istina te da se volja naroda ne smije prekrajati”.

Radović je pozvao građane da im se pridruže na protestima, što je učinila i Trivić koja je objavila video na Facebooku poručivši, između ostalog, “da nemaju pravo da odustaju te da će zajedno odbraniti volju naroda”.

Ovo je drugi protest po redu kojeg opozicija organizuje nakon izbora.

Na prvom je bio veliki broj ljudi, a opozicija je i ovaj put pozvala građane da im se pridruže i 18:00 sati u parku “Mladen Stojanović” u Banjaluci odakle će se uputiti prema Trgu Krajine na kojem je PDP i proslavio pobjedu Trivić u izbornoj noći – prenosi N1.

Proteste organizuju SDS, PDP i Za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Podsjetimo, prema posljednjim preliminarnim informacijama Centralne izborne komisije (CIK) BiH, Milorad Dodik (SNSD) u vodstvu je za predsjednika Republike Srpske, dok je Jelena Trivić iz PDP-a hiljadama glasova iza njega tvrdeći da je pokradena nakon što je proslavila pobjedu u izbornoj noći na Trgu Krajine u Banjaluci nakon što je PDP saopćio da je ona pobjednica.

Međutim, sutradan su se u javnosti pojavili novi podaci, Dodik u značajnom vodstvu, CIK to potvrđuje, a opozicija počinje tvrditi da je pokradena te se održavaju prvi protesti nakon kojih su poručili da neće biti posljednji.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.