Pogledajte kako je čudesni Edin Džeko donio pobjedu i preokret Interu nakon velike drame protiv Sassuola

Fudbaleri Intera pobijedili su na Mapei stadionu u okviru 7. kola Serije A ekipu Sassuola rezultatom 2:1, a sjajnu partiju za Nerroazzure ponovo je pružio kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Inter je imao nešto više od igre u prvom poluvremenu uz nekoliko opasnih napada, ali je izostala realizacija pa je sredinom prvog poluvremena stigla kazna nakon dosuđenog penala za goste. Strijelac je bio Berardi.

Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Ključni detalj utakmice vjerovatno se dogodio u 57. minuti kada je Interov trener Simone Inzaghi izvršio četverostruku izmjenu, a s klupe je tada uveo Džeku umjesto Corree.

Našem napadaču je bilo dovoljno samo 30-ak sekundi na terenu da postigne pogodak. Bio je to odličan centaršut Perišića s lijeve strane, a naš napadač je bio na pravom mjestu i smjestio loptu u mrežu za 1:1.

Nije se tu Edin zaustavio pa je u 78. minuti izborio penal za Inter. Odgovornost je preuzeo Martinez i donio preokret Interu.

Osam minuta prije kraja meča Džeko je postigao još jedan pogodak, ali je on bio poništen nakon gledanja VAR-a zbog ofsajda. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 1:2.

Džeko se večerašnjim golom izjednačio s Immobileom iz Lazija na prvom mjestu liste najboljih strijelaca Serije A – prenosi Klix. Obojica su postigli po šest pogodaka, s tim da Immobile ima dvije, a Džeko jednu asistenciju.

Inter je večerašnjom pobjedom prestigao Milan i sada se nalazi na drugom mjestu s bodom zaostatka u odnosnu na lidera Napolija koji ima utakmicu manje. Sassuolo je pao na 13. poziciju. Inter nakon reprezentativne pauze gostuje Laziju, dok će Sasuolo također igrati u gostima portiv Genoe.

Rezultat i strijelci:

Sassuolo – Inter 1:2 (Berardi pen. 22’ – Džeko 58’, Martinez pen. 78’)

Pogledajte gol Edina Džeke na ovom LINKU.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.