Poruka iz Kanade: Paljenje državne zastave je skandalozni, antidržavni čin

Nakon što je u opštini Prozor-Rama zapaljena zastava BiH, oglasio se Insitut za istraživanje genocida Kanada.

Paljenje državne zastave je skandalozni, antidržavni čin protivan civilizacijskim normama, ali i međunarodnom pravu. Ali ne mogu oni naškoditi BiH, oni samo sebi štete, saopćeno je iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK).

U opštini Prozor-Rama zapaljena je zastava BiH koja se nalazila na prostorijama Udruženja nevinih žrtava rata “Crni vrh”, u Ulici kralja Tomislava.

Paljenje zastave kao najbitnijeg simbola države je sraman, neljudski, antibosanski, potez suprotan međunarodnom pravu, Povelji Ujedinjenih nacija i zakonima Evropske Unije. Negiranjem države BiH, paljitelji zastave negiraju sebe i sve one koji ih podržavaju u antibosanskom djelovanju. Pravo je pitanje zašto im smeta simbol bosanskohercegovačke slobode, nezavisnosti i državnosti i to baš u ovom trenutku?

Kako navode iz IGK-a, kriminalizacija državne zastave i njeno stavljanje u kontekst prekrajanja historijskih činjenica o stoljetnoj državnosti i nezavisnosti države BiH i reviziji sudskih činjenica o agresiji, udru\enom zločinaćkom poduhvatu i genocidu je sastavni dio antidržavne kampanje antibosanske koalicije koja snažno djeluje u matici i dijaspori.

“Paljenje državne zastave jasno daje do znanja da su paljitelji sastavni dio te kampanje, da ne služe svojoj državi, ponosnoj BiH, već da služe antibosanskoj koaliciji. Nehuman odnos prema bosanskohercegovačkoj državi jasno govori o karakteru njihove ličnosti. Njihov antidržavni potez ima cilj negirati kontinuitet državnosti i nezavisnosti BiH. Ali trebaju znati da je BiH mnogo jača od njih i njihovih neljudskih poteza”, zaključuju iz Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK).

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.