Institut za istraživanje genocida Kanada o utakmici s Rusijom: Skandalozna odluka vrijeđa žrtve agresije u BiH

Institut za istraživanje genocida Kanada uputio je otvoreno pismo Nogometnom savezu BiH povodom, kako navodi, antibosanske, anticivilizacijske i antisportske odluke o odigravanju prijateljskog susreta između BiH i Rusije.

– Vaš politički potez koji nema veze sa sportom je duboko povrijedio patriotska osjećanja svakog istinskog Bosanca i Hercegovca širom svijeta.

Vaša skandalozna odluka vrijeđa žrtve agresije i genocida u BiH, agresije i genocida u kojima su učestvovali i mnogi ruski dobrovoljci koji sada vrše agresiju na Ukrajinu.

Vaš neljudski potez je izazvao šok i nevjericu u Sjevernoj Americi i širom svijeta.

U trenucima kada su FIFA i UEFA uveli sankcije Savezu Rusije zbog agresije na Ukrajinu, vi sramnom odlukom pokušavate izvući Rusiju iz opravdane izolacije.

Jeste li svjesni da ovom odlukom jačate krizu u BiH i udaljavate nacionalni tim od vjernih navijača?

Sramno je da Vašom odlukom direktno pomažete opasne secesionističke, antibosanske aspiracije negatora države BiH, Milorada Dodika i njegovog proruskog establišmenta.

Bosanskohercegovačke patriote i prijatelji BiH u svijetu dobro znaju vaše antidržavne namjere.

Kriminalizacija države BiH kroz vaš rad i stavljanje vaših odluka u antibosanskohercegovački kontekst je samo sastavni dio lobističke kampanje antibosanske koalicije koja se sve snažnje širi sportom, jer sportaši sve više postaju najbolji ambasadori BiH.

Svojim odlukama vi ne služite svojoj časnoj državi, ponosnoj BiH, već direktno služite Miloradu Dodiku i proruskoj antibosanskoj koaliciji.

Vaš neljudski i nehuman odnos prema državi BiH koja vas placa jasno govori o karakteru vaših ličnosti.

Internacionalni ekspertni tim Instituta za istraživanje genocida Kanada, poziva vas da odmah poništite navedenu sramnu, antidržavnu odluku i konačno postanete istinski bosanskohercegovački, sportski glas.

U pitanju je sport, a ne politika usmjerena protiv države BiH, naveli su iz Instituta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.