in , ,

Prva igra za Srbiju, a druga za Bosnu i Hercegovinu: Jedna od najboljih odbojkašica svijeta bodrila sestru u Zenici

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (24) našla se sinoć na tribinama u Zenic

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (24) našla se sinoć na tribinama u Zenici.

Razlog dolaska reprezentativke Srbije je njezina sestra Dajana, koja nastupa za odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa kojom će igrati na Evropskom prvenstvu.

Tijana važi za jednu od najbojih odbojkašica na svijetu – javlja sportsport. Nastupa za reprezentaciju Srbije sa kojom je dva puta osvajala prvenstvo Evrope i jednom prvenstvo svijeta.

Sa druge strane njezina sestra Dajana uzdanica je reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa bismo lako duel sestara Bošković mogli gledati na Evropskom prvenstvu.

Sestre Bošković rođene su u Bileći. Put je Tijanu odveo do reprezentacije Srbije i ona je trenutno na samom vrhu svijeta.

Interesantno je svakako da su sestre Bošković ranije imale ponude reprezentacije Turske da nastupaju za ovu selekciju.

Međutim, nisu željele da promijene prezime kako bi dobile pasoše ove zemlje i odlučile su se nastupati za Srbiju, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

Bh. odbojkašice su inače u Zenici savladale Latviju sa 3:0 (25:20, 25:15, 25:11 ), te su po prvi put u historiji izborile plasman na smotru najboljih selekcija Evrope.

Jelena Karleuša sada je baš pretjerala: Hamza Sokolović osvojio maksimalnih šest glasova, ali ona ga je uporedila sa radnikom u pošti

Gdje bi nam bio kraj kada bi sve odbojkašice rođene u BiH igrale za našu reprezentaciju?