Slovenski košarkaški genijalac Luka Dončić oduševio Bosnu i Hercegovinu, prvi je čestitao Musi na pobjedi protiv Mađarske

Jedan od najboljih košarkaša koji nastupa na ovogodišnjem Eurobasketu Luka Dončić oduševio je javnost u Bosni i Hercegovini lijepom gestom nakon utakmice u kojoj je naša selekcija pobijedila Mađarsku rezultatom 95:85.

Naime, Dončić se spremao za izlazak na zagrijavanje uoči prve utakmice njegove Slovenije protiv Litvanije.

U tunelu je sačekao Džanana Musu, najboljeg pojedinca susreta BiH – Mađarska.

“Pogodite ko je prvi čestitao Džananu Musi na pobjedi protiv Mađarske!?”, poručili su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine uz fotografiju dvojicu asova.

Fotografija je očekivano prikupila brojne pozitivne reakcije, a nema sumnje da će bh. navijači nakon svoje države u nastavku prvenstva navijati i za Sloveniju – javlja Klix.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija BiH pobjedom nad Mađarskom započela je svoj nastup na Eurobasketu. Košarkaši BiH su slavili rezultatom 95:85 i tako najavili borbu za nokaut fazu.

BiH u drugom kolu Eurobasketa u subotu igra protiv Njemačke.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić imao je pomiješana osjećanja nakon pobjede protiv Mađarske budući da nije bilo prevelikog slavlja zbog nedavnog smrtnog slučaja u porodici.

Naime, selektoru je prije dva dana preminula majka, ali se vratio i zajedno sa svojim stručnim štabom vodio ekipu do prve pobjede na Eurobasketu.

“Bilo je sve kako smo očekivali. Imaju Mađari i glavu i rep. Rekli smo da moramo igrati jako svih 40 minuta i znali su da će popustiti prije ili kasnije.

Hvala svima koji su mi iskazali saučešće i koji su bili na dženazi mojoj majci”, rekao je Bećiragić nakon utakmice za Sport klub.

Naš selektor se potom osvrnuo na narednu utakmicu protiv Njemačke.

“Igrat ćemo puno bolje jer će nam navijači dati dodatnu motivaciju. Ipak, oni su domaćini i imaju prednost. Oni su organizatori i imat će određene prednosti kao organizatori što ću momcima i objasniti do utakmice.

I sada smo znali da će naš kvalitet doći do izražaja, a nadamo se pobjedi i protiv Njemačke”, poručio je Bećiragić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.