State Department se oglasio o dešavanjima u Bosni i Hercegovini: “Prijetnje institucijama na državnom nivou dijeli građane…”

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a, oglasilo se o aktuelnim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Iz Ureda za Europu i Aziju preko Twittera su podcrtali opredjeljenost za Dayton. Dodali su da aktuelne “prijetnje institucijama” dijele građane.

“Sjedinjene Američke Države nastavljaju naglašavati ključnim liderima BiH našu opredijeljenost za Dayton, suverenitet i teritorijalni integritet BiH.

Prijetnje institucijama na državnom nivou dijeli građane BiH i uskraćuje im prosperitetniju i stabilniju evropsku budućnost”, napisano je na zvaničnom Twitter kanalu State Departmenta za Europu i Aziju.

Podsjetimo, rad državnih institucija je blokiran još od kraja jula. Kao razlog ovakve odluke političari iz RS navode zakon bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka kojim se zabranjuje negiranje genocida.

Povodom aktuelne političke situacije u našoj zemlji, visoki predstavnik Christian Schmidt je prije nekoliko dana zatražio obraćanje u Parlamentu BiH.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.