in ,

Turković oštro šefu diplomatije Srbije: Šta je sa slučajevima “Osmanović” i “Mujanović”, te sa gradnjom hidrocentrale na Drini

Govoreći o pitanju izgradnje hidrocentrala Selaković je kazao da bi bilo dobro da se ne politizuje

Mi smo vrlo opredijeljeni da jačamo dobrosusjedske odnose, jačamo ekonomsku i kulturnu saradnju,da gradimo infrastrukturu, te da radimo na povezivanju cijelog regiona, kazala je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Bisera Turković nakon sastanka sa srbijanskim kolegom Nikolom Selakovićem.

“Smatramo da je važno da se organizuje sastanak Vlada Srbije i Vijeće ministara BiH. Mi želimo da se nastavi praksa koja se pokazala kao dobra pogotova kada se dođe do sketorskog rješavannja problema”, kazala je Turković.

Ministrica je istakla kako će se raditi na pitanjima rješavanja međunarodne granice, pitanjima u okviru sukcesije imovine bivše SFRJ, imovinsko pravne odnose, pitanje potopljenog zemljišae i nestalih osoba.

“Ovo je drugi susret u protekla četiti i po mjeseca i dokazuje opredijeljenost da se poboljša odnos dvije zemlje”, navodi.

Otvaranje generalnog konzulata u Novom Pazara još je jedan korak dobrosujedske saradnje, kazala je.

Ministrica Turković također je istakla i pitanje izgradnje hidrocentrala na granici Srbije i BIH, te je naglasila da je to isključivo u nadležnosti države BiH, ali ne isključujemo stavovoe entiteta.

Govoreći o pitanju izgradnje hidrocentrala Selaković je kazao da bi bilo dobro da se ne politizuje.

“Kada je riječ o zajedničkim ulaganjima, to je nešto što nam treba svima donijeti nešto bolje”, kazao je,

Imali smo dobar sastanak, dodao je.

“Suština pokazuje koliko su značajni dobrosusjedski odnosi, za Srbiju je važna stabilnost BiH. Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH i njeno ustrojstvo na osnovu dejtonskog mirovnog sporazuma”, zaključio je.

Prelijepa gesta Edina Džeke: Za svoj rođendan uputio vrijednu donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar

Foto, Ilustracija

BIHAMK UPOZORAVA Povećana opasnost od odrona, moguća poledica na pojedinim dionicama