Za danas najavljeni protesti nezadovoljnih građana širom BiH, evo o čemu se radi

Već nekoliko dana putem Facebooka građani iz cijele Bosne I Hercegovine dogovaraju organizaciju protesta koji bi trebali biti održani danas širom države.

Građani su ogorčeni velikim valom poskupljenja svih životnih namirnica i usluga dok plate stagniraju što je dovelo stanovnike BiH u još težu finansijsku situaciju. Od vlasti će danas, napominju na miran način, tražiti brze i efikasne mjere i programe pomoći.

Grupa na Facebooku “50.000 građana za proteste protiv vlasti u BiH” trenutno broji 25 hiljada članova, dok dodatno više od 30 hiljada ljudi prati stranicu.

Okupljanje u Sarajevu je zakazano u 15:30 sati na platou Skenderije, a protesti bi trebali biti održani ispred državnog parlamenta s početkom u 16:30 sati.

U 19 sati protesti su zakazani i na Trgu Krajine u Banjoj Luci, a organizator je Udruženje Restart RS pod satiričnim sloganom “Nećemo plate, hoćemo obećanja”.

Pored ova dva grada, oko 17 sati protesti su najavljeni i u Mostaru, Tuzli, Zenici, Bijeljini, Bihaću, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Goraždu, Travniku, Gradačcu, Visokom, Cazinu, Trebinju, Vitezu i drugim bh. gradovima.

Podsjetimo, protekle subote grupa građana u Sarajevu je protestnom vožnjom iskazala nezadovoljstvo zbog nekontrolisanog rasta cijena goriva – prenosi Klix.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.