Zmajevi se “rasplamsali”: Džanan Musa i kapiten Miralem Halilović nakon pobjede nad Mađarima očekuju trijumf i protiv Njemačke

Džanan Musa i Miralem Halilović su bili izuzetno dobro raspoloženi nakon velike pobjede nad Mađarskom (95:85) u prvom kolu Eurobasketa.

“Mi znamo za što smo sposobni. Prvo poluvrijeme smo odigrali tako-tako, pa smo u pauzi rekli da moramo stisnuti odbranu da ćemo se odvojiti.

Tako se i desilo. Imamo put, trebamo ga slijediti i u idućoj utakmici ići na pobjedu protiv Njemačke”, poručio je kapiten Halilović okupljenim novinarima u mix zoni, prenosi Klix.ba.

Džanan je potom dodao da naša selekcija vjeruje u pobjedu nad Njemačkom usred Kelna, a ponudio je i argumente za to.

“Poslije utakmice s Francuskom mi vjerujemo u sebe i vjerujemo da možemo pobijediti svakoga na svijetu, pa zašto ne i Njemačku.

Ipak, trebamo se najprije odmoriti, a dobro je što imamo ostatak dana da se oporavimo i slobodan dan sutra.

Mladi smo, imamo dobar tim za oporavak i idemo jako u iduću utakmicu”, rekao je Musa.

Musa je susret završio s 19 poena, 5 skokova i 6 asistencija, dok je Halilović ubacio 16 poena uz 9 skokova i 4 asistencije.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina je danas učešće na Eurobasketu otvorila pobjedom, a u narednom kolu u subotu igra protiv Njemačke.

Jusuf Nurkić je očekivano bio jedan od najboljih košarkaša reprezentacije Bosne i Hercegovine u današnjoj prvoj utakmici Evropskog prvenstva u kojoj je naša selekcija ubjedljivo savladala Mađarsku rezultatom 95:85.

Naš centar je za samo 20 minuta igre imao 19 poena, četiri skoka i tri asistencije te Mađari u dosta slučajeva za njega jednostavno nisu imali rješenje.

“Mađari nas nisu iznenadili. Igraju cijeli napad i igrali su dobro. Lijepa su ekipa i znaju šta rade. Mislim da smo zasluženo pobijedili.

Znamo naš kvalitet. Mislim da se sjećate da sam i ranije rekao, nikoga se ne bojimo.

Ali isto tako moramo igrati u okviru naših mogućnosti. Imamo momke koji dobro igraju i napad i odbranu”, rekao je Nurkić za Sport Klub nakon utakmice.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.