in ,

Institut za istraživanje genocida Kanada o presudi Sakibu Mahmuljinu!

Institut za istraživanje genocida Kanada istiće da je antibosanska koalicija u ofanzivi

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} je u više navrata pisao o organizovanom i sistematskom pokušaju antibosanske koalicije da revidira historijske činjenice o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu protiv njenih građana, posebno Bošnjaka.

Bitan cilj te revizije je izjednačavanja srbijanske i hrvatske agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu sa legalnom i legitimnom odbranom bosanskohercegovačke države od strane Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Hajka na generale i branioce

U sklopu antibosanske revizije historijskih činjenica je hajka na generale i branioce bosanskohercegovačke države, a u sklopu te hajke i presuda generalu Sakibu Mahmuljinu, nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Antibosanska koalicija u ofanzivi

Institut za istraživanje genocida Kanada još jednom istiće da je antibosanska koalicija u ofanzivi organizovanim i sistematskim udarima na istinu, pravdu i kulturu sjećanja.

Nadamo se, da će druogstepena presuda vratiti čast Sudu Bosne i Hercegovine, te da će Apelacioni sud dokazati da državno bosanskohercegovačko sudstvo nije u službi velikonacionalističke srpske politike, nego interesa građana Bosne i Hercegovine.

Institut za istraživanje genocida Kanada još jednom ističe ulogu Armije Republike Bosne i Hercegovine u odbrani države.

Armija RBiH legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila

Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila, koja se organizirala iz bosanskog naroda i otpora da spasi Republiku Bosnu i Hercegovinu od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima.

Armija Republike Bosne i Hercegovine nije bila vođena ideologijom genocida i etničkog iskorjenjivanja drugoga, nije postojao nikakav plan da se uništi jedan narod, da se prave zločini i slično.

Armija RBiH snaga koja je obezbijedila mir i životni prostor za sve

Takvo nešto nije postojalo ni na nivou bosanskohercegovačke države, politike i kulture.
Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila snaga koja je obezbijedila mir i životni prostor za sve one koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu kao svoju zemlju.

Ona je obezbijedila da se u Bosni i Hercegovini sigurno osjeća svako, pa čak i oni koji to ne zaslužuju i koji i dalje pokušavaju da je unište ili u najmanju ruku destabiliziraju.

Armija RBiH stala na put fašizmu

Ona je stala na put fašizmu kojim je, u procesu raspada, bivše Jugoslavije otpočeo strahovit genocid nad građanima koji su željeli mir i slobodu, a poštovali svoju domovinu.

U uslovima kada udruženi antibosanki projekat jača multietnička oslobodilačka borba Armije Republike Bosne i Hercegovine dobiva sve više na značaju.

Nikada ne smijemo zaboraviti da je nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat patriotske borbe pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine. Pod njenom zastavom tokom agresije na državu borili su se pripadnici svih bosanskohercegovačkih građana i naroda.

Istina i pravda će pobjediti

Nama koji živimo u slobodi, zahvaljujući tim velikim herojima, ostaje obaveza da u miru izgradimo slobodnu, demokratsku državu u kojoj neće biti amnestirani rezultati agresija i genocida, u kojoj će istina i pravda pobjediti.

Preuzmimo odgovornost za nastavak misije Armije Republike Bosne i Hercegovine, misiju pravde i istine za jedinstvenu, suverenu, nezavisnu, slobodnu, demokratsku državu.

KONFUZAN VAPAJ MILORADA DODIKA “Raduje nas da u RS-u i F BiH ima dosta kineskih projekata. Molimo vas da BiH što prije dobije vakcinu!”

Bivša Miss Jugoslavije i njezin suprug milijarder šeik očekuju četvrto dijete, a ona se povukla s društvenih mreža