in , ,

Protesti za Dženana i Davida: Hiljade građana uz porodice, Pećanin se obratio: “Prlika da pokažemo da smo zadržali mrvu dostajanstva”

Novinar i advokat Senad Pećanin obratio se prisutnima.

Na plato ispred Narodnog pozorišta Sarajevo pristigli su građani iz različitih gradova u BiH.

Oni će danas pružiti podršku porodicama ubijenih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića čija smrt već godinama nije rasvijetljena.

Porodica Memić danas će postaviti i nekoliko zahtjeva, a prvi među njima je smjena glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija.

U julu ove godine Vrhovni sud FBiH oslobodio je krivice Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za saobraćajnu nesreću.

Porodica od samog početka tvrdi da se radi o ubistvu mladića u Velikoj aleji u februaru 2016. godine.

Porodica Memić zahtijeva otvaranje istrage o ubistvu Dženana Memića.

Povodom 20. godišnjice terorističkog napada na SAD okupljeni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počst svim žrtvama napada.

Novinar i advokat Senad Pećanin obratio se prisutnima.

“Iako sam se trudio i uspio biti sa svojom porodicom na većini do sada organiziranih skupova, prvi put govorim. Mi svi i svi oni koji imaju trunku ljudskosti i morala znaju za slučajeve ubistva Dženana i Davida i akciju zataškavanja tih zločina.

Po 20. put porodica Memić i advokat Feraget nam pružaju prliku da pokažemo da nismo ovce da smo zadržali mrvu dostajanstva da želimo da živimo slobodno, a ne u strahu od korumpiranog sistema.

Šta se to dogodilo sa Sarajevo i Sarajlijama koje su u ratu pružili otpor fašistima s brda, kako je moguće da više Sarajlija ode na koncert Cece u Lukavicu nego na protest protiv zločinačke vlasti.

Zamislite da se pred KT KS okupilo 50.000 građana koji traže smjenu Sabine Sarajlija.

Vi znate za historiji govori Martina Lutera Kinga i ja imam san da građani BiH dostojanstveno ustanu i otmu vlastitu sudbinu i svoje djece od bagre, nacionalističke vlasti koja nas “jaše” preko 30 godina”, kazao je Pećanin.

Mirko Šarović bez dlake na jeziku poručio: “Milorad Dodik se ponaša kao Milošević na svom kraju”

Mladen Ivanić

Mladen Ivanić se oglasio, apsolutno ne krije koliko je zabrinut: “Kriza je puno ozbiljnija i dublja nego što se to misli”