in , ,

Damir efendija Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica ogorčen sramnim potezom Mladena Grujičića: “Naša borba će se nastaviti!”

Damir efendija Peštalić oglasio se nakon sramnog poteza načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Damir efendija Peštalić oglasio se nakon sramnog poteza načelnika Srebrenice Mladena Grujičića.

Naime, Grujičić je danas naredio da se ukloni banner kojim Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici svim muslimanima čestita nastupajući Kurban Bajram.

Potvrdio je to i Damir efendija Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica.

– Mi smo to postavili, smatrajući da je to normalno, da mi kao institucija Islamske zajednice u Srebrenici možemo javno čestitati Bajram svojim pripadnicima Islamske zajednice i to je baner na kojem samo piše Bajram šerif mubarek olsun. Naš tradicionalni način čestitanja. To je načelniku zasmetalo i on je brzom intervencijom i prijetnjom ljudima koji su ga postavili, vatrogasnoj jedinici naredio da se to skine – kazao je Peštalić.

Peštalić je otkrio šta misli o ovom postupku načelnika Grujičića.

-To dovoljno govori o njegovom opredjeljenju. On potvrđuje da je čovjek koji ne razumije drugog i drugačijeg. Naša borba će se nastaviti. Mi ćemo iskoristiti svoje prostore, svoja dvorišta jer očigledno nam se ne dozvoljava da koristimo javni prostor u gradu koji prema mišljenju načelnika treba da bude samo za ljude pravoslavne vjeroispovijesti. Mi ćemo inicirati da se ovaj slučaj riješi na sjednici Skupštine Opštine Srebrenica, da se očituje po ponašanju načelnika Opštine – zaključio je Peštalić.

VEZANI TEKST: Ćamil Duraković se oglasio nakon vrlo kontroverznih dešavanja u Srebrenici: “Načelnik Grujičić sam nazvao vatragosnu jedinicu i naredio da se skinu bajramske čestitke”

Ovo ti kaže Vojin Mijatović, sin Dobrivoja, Srbin i Bosanac: “Vuline, kratko ću, ti si psihički bolestan čovjek!”

Gradonačelnica Benjamina Karić nema dilemu: “Sarajevo i Novi Pazar su historijski povezani gradovi”