Građani u Srebrenici brutalno ponizili Mladena Grujičića: Širom grada se postavljaju novi banneri povodom Kurban bajrama

Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice osramotio se dan uoči jednog od najsvetijih muslimanskih praznika Kurban Bajrama, ali sada je stigao i ponižavajući odgovor.

Nakon što je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić naredio skidanje bannera kojim se čestita predstojeći Kurban bajram, vjernici su se organizirali i postavili na nekoliko drugih privatnih objekata.

Imam u Srebrenici Ahmed ef. Hrustanović objavio je slike na Twitteru te poručio Grujičiću da ih ne može “skinuti koliko oni mogu postaviti”. Građani bannere postavljaju na privatne i ugostiteljske objekte sa kojih po zakonu ne smiju biti skinuti jer se radi o kulturnoj prazničnoj čestitci koja nikome ne bi trebala da smeta.

Centralna bajramska svečanost i bajram namaz je u 06:00 sati u Bijeloj džamiji u Srebrenici. Bajram će se još klanjati u: džamiji u Gornjim Potočarima, džamiji u Sućeskoj, džamiji na Osmačama, džamiji na Osatu, džamiji na Dobraku, džamiji u Luci, džamiji u Slapovićima.

Ćamil Duraković oglasio se ekskluzivno za portal bhdijaspora.net nakon što je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić danas naredio da se skinu čestitke u tom gradu povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

Kako nam je Duraković objasnio, Grujičiću navodno smeta što su čestike postavili iz Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, te on kao planira da skinute natpise zamijeni opštinskim.

VEZANI TEKST: Ćamil Duraković se oglasio nakon vrlo kontroverznih dešavanja u Srebrenici: “Načelnik Grujičić sam nazvao vatragosnu jedinicu i naredio da se skinu bajramske čestitke”

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.