Konačno se pojavio i oglasio Mladen Grujičić nakon bruke i sramote u Srebrenici: “Ovo je bila zloupotreba od određene grupe”

Mladen Grujičić danas nije odgovarao na pozive brojnih redakcija među kojima je i bhdijaspora.net, ali se ipak odlučio dati izjavu za Radio Slobodna Evropa.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je donio naredbu o uklanjanju bannera na području Opštine na kojima je napisana čestitka uoči predstojećeg Kurban Bajrama, 20. jula.

„To su čestitke koje su postavljene mimo protokola i mimo svih pravila koja su do sada važila. Opština Srebrenica vodi računa svake godine o svim praznicima i imamo bannere koje redovno postavljamo pred praznike. Ovo je bila zloupotreba od određene grupe, ne znam ni koje postavio te bannere koji nisu opštinski, na mjestu gdje mi postavljamo banere“, izjavio je Grujičić za RSE.

Damir Peštalić, glavni imam u Srebrenici izjavio je za RSE da su zvanični baneri, koji su do sada postavljani sa čestitkom za Bajram, dotrajali, te da je Islamska zajednica u Srebrenici smatrala da treba postaviti nove.

„Mi smo to uradili i vatrogasci koji svake godine, za svaki vjerski praznik postavljaju te banere, jutros su postavili naše na tri lokacije u gradu, ali taj baner se nije svidio načelniku Opštine i naredio je da se uklone. Smatramo da je to provokacija“, kazao je Peštalić.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.