in ,

Lijepa gesta Centra za dijasporu “Mreža”: Pripremili 200 ramazanskih paketića djeci u Srebrenici i Bratuncu

Projekat je već podržalo više od petnaest općina u Federaciji Bosne i Hercegovine, te brojna udruženja, kompanije i džemati iz dijaspore

Centar za dijasporu “Mreža” pred početak ramazana, planira napraviti akciju dodjele paketića djeci u povratničkim naseljima, Srebrenici i Bratuncu.

Projekat je već podržalo više od petnaest općina u Federaciji Bosne i Hercegovine, te brojna udruženja, kompanije i džemati iz dijaspore.

“Nakon prikupljanja paketića planirano je da sa načelnicima općina koji su podržali ovaj projekat, te sa predstavnicima kompanija, udruženja i džemata uručimo paketiće. Prva dodjela paketića bit će upriličena 9. aprila u Srebrenici, u centru grada, uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica i njenog glavnog imama Damir ef. Peštalića, i to u dva termina, 11 i 11.30 sati. Nakon toga krenut će podjela paketića po srebreničkim selima. Nakon džuma namaza, u 14 sati planirana je podjela u Bratuncu, u centru grada, uz podršku Medžlisa Islamske zajednice Bratunac i glavnog imama Elvir ef. Hodžića. Do sada smo obezbjedili oko 200 izuzetno kvalitetnih paketića, čija je prosječna vrijednost oko 35 KM po paketiću. U narednom periodu očekujemo još veću podršku, sa nadom da ćemo uspjeti obezbjediti paketiće za svu djecu u Srebrenici i Bratuncu – istakli su iz Centra za dijasporu “Mreža”.

Podsjećaju da narod Srebrenice, koji je bio žrtva genocida i preživio mnogo teških dana i trenutaka, zaslužuje mnogo veću pažnju i brigu. Centar za dijasporu “Mreža” u narednom periodu, kada to dozvole okolnosti zbog situacijom sa Covidom, će biti organizator brojnih radionica na temu bosanskog jezika, tačnije upriličiti izložbu “Bosanski jezik”, te organizovati cjelodnevno druženja sa učenicima uz časove iz jezika, pisma (napraviti radionicu bosančice i arebice što ima snažan interaklivni potencijal), književnosti, drame, kreativnog pisanja i novinarstva.

Ana Nikolić dogurala do 100 kg, ali onda je nastupio preokret: Evo kako je skinula 50 kg!

Čedomir Jovanović o nalogu za privođenje: “Četiri policijska auta su se zaletila na moje obezbjeđenje, provociraju već neko vrijeme!”