Ministar vanjskih poslova Hrvatske zbog izjave naišao na podsmijehe u BiH: “Hrvatska je vaš najpouzdaniji partner”

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman zbog svoje posljednje izjave naišao je na podsmjehe u BiH, a to je itekako vidljivo po komentarima i reakcijama na društvenim mrežama.

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman u službenoj je posjeti Bosni i Hercegovini.

Šef hrvatske diplomatije nakratko se obratio novinarima. Između ostalog, kazao je da podržava cjelovitu Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu, ali isto tako podsjetio na značaj legitimnog predstavljanja, za koji se zalaže. Hrvatska je najpouzdaniji partner Bosne i Hercegovine, rekao je Grlić Radman.

U interesu je svih političara širiti poruke koje doprinose miru zarad evropskih vrijednosti kojima svi težimo, dodao je. Jačanje dobrosusjedskih odnosa također je jedna od tema o kojoj će razgovarati, rekao je Grlić Radman.

Političku situaciju u našoj zemlji je također prokomentarisao – želi, kaže, vidjeti mir, napredak, a zato su odgovorni svi lideri u našoj zemlji.

On se u Bosni i Hercegovini, koju je nazvao svojim drugom domovinom, kaže, osjeća sigurnim. Treba izbjegavati govor mržnje i raditi na edukaciji mlađih generacija, poručio je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.