NESVAKIDAŠNJA POJAVA NA BALKANU Čopori divljih svinja lutaju gradom: “Bojim se izaći iz kuće. Cijeli čopor je lijepo prelazio preko semafora u Zagrebu”

Divlje svinje haraju Zagrebom u čoporima i sve su bliže centru grada, javlja Dnevnik Nove TV. To potvrđuju i svjedoci.

– Cijeli čopor je lijepo prelazio preko semafora. Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bih mogla naići na svinju – kaže Đurđa Đuranec.

No problem nije samo strah nego i to što svinje uništavaju sve što im dođe pod njušku. Rovare cvijeće, voće, povrće…

Povećao se tako i broj poziva Hrvatskom lovačkom savezu. Na dnevnoj bazi ljudi ih zovu i javljaju da su vidjeli divlju svinju. Zato Savez traži hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomaševićem.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor kaže da traže sastanak “da se ne nađemo u situaciji da moramo objašnjavati zašto divlje svinje hodaju danas uz Medvednicu, Mikuliće, Maksimir, a sutra možda na Zrinjevcu”.

Ko će onda biti kriv, pita se Budor, koji smatra da je samo pitanje vremena kada će divlje svinje doći do centra grada. Vjeruje kako u gradu postoje legla divljih svinja.

Iz Grada Zagreba su za Dnevnik Nove TV odgovorili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak i dodali da je na području urbanog dijela Zagreba ustanovljen i donesen Program zaštite divljači te se on uspješno provodi.

Zagrebački lovci misle baš suprotno, da se on uopće ne provodi. Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba umiruje i kaže da se svinje čine prilagodljive te da nije zabilježen napad na čovjeka.

No na kućne ljubimce jest. One su i prijenosnici virusa afričke svinjske kuge na domaće svinje. Ali u Hrvatskoj do sada, kažu iz Ministarstva poljoprivrede, nije zabilježen nijedan slučaj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.