Protesti za Dženana i Davida: Hiljade građana uz porodice, Pećanin se obratio: “Prlika da pokažemo da smo zadržali mrvu dostajanstva”

Na plato ispred Narodnog pozorišta Sarajevo pristigli su građani iz različitih gradova u BiH.

Oni će danas pružiti podršku porodicama ubijenih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića čija smrt već godinama nije rasvijetljena.

Porodica Memić danas će postaviti i nekoliko zahtjeva, a prvi među njima je smjena glavne kantonalne tužiteljice Sabine Sarajlija.

U julu ove godine Vrhovni sud FBiH oslobodio je krivice Ljubu i Bekriju Seferovića kojima se sudilo za saobraćajnu nesreću.

Porodica od samog početka tvrdi da se radi o ubistvu mladića u Velikoj aleji u februaru 2016. godine.

Porodica Memić zahtijeva otvaranje istrage o ubistvu Dženana Memića.

Povodom 20. godišnjice terorističkog napada na SAD okupljeni su minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počst svim žrtvama napada.

Novinar i advokat Senad Pećanin obratio se prisutnima.

“Iako sam se trudio i uspio biti sa svojom porodicom na većini do sada organiziranih skupova, prvi put govorim. Mi svi i svi oni koji imaju trunku ljudskosti i morala znaju za slučajeve ubistva Dženana i Davida i akciju zataškavanja tih zločina.

Po 20. put porodica Memić i advokat Feraget nam pružaju prliku da pokažemo da nismo ovce da smo zadržali mrvu dostajanstva da želimo da živimo slobodno, a ne u strahu od korumpiranog sistema.

Šta se to dogodilo sa Sarajevo i Sarajlijama koje su u ratu pružili otpor fašistima s brda, kako je moguće da više Sarajlija ode na koncert Cece u Lukavicu nego na protest protiv zločinačke vlasti.

Zamislite da se pred KT KS okupilo 50.000 građana koji traže smjenu Sabine Sarajlija.

Vi znate za historiji govori Martina Lutera Kinga i ja imam san da građani BiH dostojanstveno ustanu i otmu vlastitu sudbinu i svoje djece od bagre, nacionalističke vlasti koja nas “jaše” preko 30 godina”, kazao je Pećanin.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.