Stihovi legendarnog Džonija Štulića naglo “uskrsnuli” zbog dešavanja u Hrvatskoj: I Zoran Milanović i Porfirije citirali legendarnog stihoklepca grupe “Azra”

Događaji Posljednje Vijesti

Stihovi legendarnog Džonija Štulića naglo su “uskrsnuli” posljednih dana nakon objavljivanja rezultata lokalnih izbora u Hrvatskoj i pobjede Tomsilava Tomaševića u Zagrebu.

Prvobitno se oglasio predsjednik Hrvatske Zoran Milanović koji je poslao poruku novoizabranom gradonačelniku Tomaševiću citiravši pjesmu Azre “Filigranski pločnici”.

“Oni će se od prvog dana morati voditi maksimom: ako želiš da mijenjaš ljude, ne odmeći se”, poručio je Milanović platformi Možemo! i Tomislavu Tomaševiću koji je jučer u drugom krugu izbora premoćno pobijedio vođu Domovinskog pokreta Miroslava Škoru u utrci za gradonačelnika Zagreba.

Legendarni Branimir Džoni Štulić je kao vođa Azre najjači album ikad pod nazivom “Filigranski pločnici”, na kojem je bila istoimena pjesma, objavio u junu 1982. godine. Zanimljiva podudarnost s novim gradonačelnikom Zagreba i tom pjesmom je što je Tomašević rođen u januaru iste godine.

Danas se oglasio i Patrijarh srpski Porfirije i čestitao je Tomislavu Tomaševiću izbor na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba čestitkom u kojoj također citira stihove Džonija Štulića.

“Koristim ovu priliku da Vam uputim najsrdačnije čestitke povodom izbora na dužnost gradonačelnika Grada Zagreba. Sa iskrenom molitvenom željom da Vaš mandat bude ispunjen prosperitetom i blagostanjem za sve Zagrepčane, bez izuzetka“. Napisao je srpski patrijarh u čestitki novom gradonačelniku Zagreba. Dodao je:

„Svojevremeno je veliki zagrebački pjesnik Branimir Johnny Štulić pjevao kada Zagreb izranja iz sna, što me je podstaklo da izrazim nadu, koja je, uostalom, i nada svih žitelja ovoga lijepoga grada, da je pred nama novo jutro koje će promijeniti sve“, naveo je patrijarh Porfirije.

U nastavku prigodan video.

M. M.

Leave your vote