Šta hoće on? Šef hrvatske diplomatije Grlić Radman zaprijetio: Ako u BiH ne bude dogovora, bit će posljedica

Šef hrvatske diplomatije, Gordan Grlić Radman, je u Zagrebu održao press konferenciju na kojoj je, između ostalog, bilo govora i o situaciji u BiH.

“Bosna i Hercegovina se nalazi na raskršću, bez dogovora bit će pogubnih posljedica”, kazao je Grlić Radman na konferenciji za medije.

Nije baš najjasnije šta je ovim želio da kaže Grlić Radman koji je još jednom ponovio stav hrvatske vanjske politike o promjeni izbornog zakona u BiH prije izbora ove godine.

Kako kaže, cilj je da se onemogući da “brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda te hrvatskog člana predsjedništva”.

“BiH se nalazi na raskršću. Dogovor o izmjenama izbornog zakona i ograničenim ustavnim promjenama poboljšao bi političku atmosferu u zemlji i zamijenio postojeće nepovjerenje među ključnim političkim strankama s ciljem postizanja stabilnije i prosperitetnije BiH”, dodao je.

“Izostanak dogovora gurnuo bi Bosnu još dublje u političku krizu s pogubnim posljedicama”, poručio je, ponovivši da se Hrvatska zalaže za BiH ustrojenu po načelu tri konstitutivna naroda, dva entiteta i jedna država.

Leave your vote

-1 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.