Zoran Čegar iz FUP-a poručio: “Rok da se rudari raziđu do 18 sati, ima alkoholiziranih”

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije koji je danas na licu mjesta ispred Vlade FBiH gdje od 11 sati traju protesti rudara kazao je u izjavi za medije kako smatra da nije dobra ideja da ministar Nermin Džindić izađe pred rudare.

“Ja sam za to da uđu unutra pregovarači. Ali oni su isključivi. Mislim da su nerealni. Žao mi je da među ovim poštenim svijetom ima alkoholiziranih ljudi. Nemam nikakve kontakte s njima konkretne. Ulazimo u noć, nisam imao nikad ovakvu strukturu da odbijaju i pregovore“, kazao je Čegar.

Čegar je dodao da rudari imaju rok do 18 sati da se mirno raziđu ili će ih policija rastjerati!

Rudari poručuju da se neće razići dok im se ne saopšti da su njihovi zahtjevi ispunjeni. Danas je u sedam rudnika Koncerna EP BiH prekinuta proizvodnja uglja, a rudari koji su došli iz svih rudnika poručuju da će im pridružiti i druge kolege i članovi porodica.

Podsjetimo, tokom dana Čegar je stavio rudarski šljem na glavu izražavajući tako solidarnost sa rudarima koji danas demonstriraju.

VEZANI TEKST: Pogledajte snimak: Policajac Zoran Čegar potezom oduševio sve prisutne na protestima rudara

Naime, iako obavlja svoj posao i osigurava javni red i mir, Čegar je uzeo šljem od rudara rudnika Kreka i stavio na glavu kao vid podrške.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.