in , ,

Bisera Turković i Al-Issa razgovarali o mogućnostima pomoći Srebrenici

Ministrica Turković, koja boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, govorila je o i važnosti Srebrenice, koja ima posebnu simboliku, ali i koja zaslužuje svaku vrstu podrške

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se u Rijadu sa generalnim sekretarom Svjetske muslimanske lige Muhammedom bin Abdul Karim Al-Issaom, s kojim je razgovarala o značaju međureligijskog dijaloga u međunarodnim odnosima, te važnosti da Bosna i Hercegovina bude zemlja iz koje kreću takve inicijative.

Ministrica Turković, koja boravi u službenoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, govorila je o i važnosti Srebrenice, koja ima posebnu simboliku, ali i koja zaslužuje svaku vrstu podrške.

Generalni sekretar Muhammed bin Abdul Karim Al-Issa usaglasio se da Bosna i Hercegovina treba biti centar takvih inicijativa i da će uraditi što god može da pomogne Srebrenici i da se očuva sjećanje na genocid.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima održavanja konferencije, na kojoj će biti usvojene obavezujuće deklaracije. Također, ministrica Turković i generalni sekretar Al-Issa su razgovarali i o mogućnostima pomoći Srebrenici, ali i radu Memorijalnog centra Potočari, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.

Zlatko Dalić

Zlatko Dalić o čovjeku kojeg silno želi reprezentacija BiH: “Ima veliki peh…”

Ugostitelji u RS prekidaju proteste, Vlada obećala da će isplatiti minimalne plate i doprinose za cijeli mjesec mart