Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković žustro reagovala na izjavu Marije Zaharove o Srebrenici

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković žustro je reagovala na izjavu Marije Zaharove, glasnogovornice ruskog ministarstva vanjskih poslova o Srebrenici.

“Apsolutno je neprihvatljiv i historijski falsifikat da pojedini zvaničnici Ruske Federacije već duže vrijeme u javnim istupima negiraju sudski dokazane i međunarodno priznate činjenice o genocidu u Srebrenici”, poručila je Turković.
Dodala je da je za svaku osudu takva zloupotreba najgoreg zločina na evropskom tlu nakon Drugog svjetskog rata u propagandne svrhe.

“Vijeće sigurnosti UN-a čiji je Ruska Federacija stalni član je 1993. godine osnovalo je ICTY koji je u brojnim pravosnažnim presudama dokazao genocid u Srebrenici”, podsjetila je Turković.

Zaharova je jučer poslala morbidnu poruku reagujući na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena da Putin mora odgovarati za zločine u Buči.

Podsjećamo, Američki predsjednik Joe Biden komentirao je snimke pokolja u ukrajinskom gradu Buči te opet za Putina rekao da je ratni zločinac. Ubrzo mu je odgovorila glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.