Iako su sankcije uvedene i njenom kolegi iz SDA: Šefica bh. diplomatije otvoreno: “Pozivamo druge zemlje da slijede njihov primjer”

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković zahvalila se danas britanskoj šefici diplomatije Liz Truss i američkom državnom sekretaru Antonyju Blinkenu nakon što su Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države uvele sankcije protiv onih koji ugrožavaju stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana.

Turković je na zvaničnom Twitteru profilu poručila kako “nema mjesta za one koji potkopavaju suverenitet i integritet države i za negatore genocida”.

“Pozivamo druge zemlje da slijede njihov primjer”, poručila je još ministrica vanjskih poslova BiH.

Zanimljivo, Turković se zahvalila Blinkenu iako su SAD uvele sankcije i protiv njenog stranačkog kolege Asima Sarajlića, inače delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Pored njega Sjedinjene Države sankcionisale su i bivšu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić. Ministarstvo finansija SAD-a je poručilo kako se mjere “nastavljaju uvoditi svim funkcionerima koje imaju veze sa koruptivnim aktivnostima”.

Podsjećamo, UK je u ponedjeljak uvelo sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Željki Cvijanović, predsjednici entiteta Republika Srpska, zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost države Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.