PORUKE IZ AMERIKE Šefica bh. diplomatije Bisera Turković u Kongresu SAD: Zabrinutost zbog dešavanja u BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je u Kongresu SAD-a, u odvojenim susretima, sa senatorom Chris Van Hollenom, te kongresmenkom Claudiom Tenney.

Američki zvaničnici su iskazali veliki interes i zabrinutost zbog dešavanja u BiH u pogledu pokušaja rušenja postignutog napretka te zastoja u reformskim procesima.

Tokom razgovora istaknuta je podrška naporima američke administracije da se zaustavi protuustavno djelovanje te podrška napretku BiH ka članstvu u Evropskoj uniji.

Bilo je govora i o osiguravanju nastavka međunarodne vojne misije u BiH, o čemu je govorio i američki državni sekretar Antony Blinken.

Također, ministrica Turković se susrela sa čelnicima vrlo utjecajne organizacije The Fellowship Foundation koja okuplja aktivne i bivše američke zvaničnike, poduzetnike, vjerske velikodostojnike, diplomate i druge prominentne ličnosti.

Nedavno je Turković pričala o pogrešnim politikama u našoj zemlji.

“Duboko smo svjesni separatističke namjere koja postoji u našoj zemlji. Uz Bonske ovlasti postoji još čitav niz drugih mogućnosti koji će biti primijenjeni ako se ove namjere ne obustave.

Ekspertni pravni timovi se okupljaju kako domaći tako i međunarodni koji će razmotriti modele koji će biti aplicirani ukoliko ne dođe do zaustavljanja secesionističke namjere. A

ko se nastavi tim putem dolazi do strožih mjera koje će biti vrlo brzo obznanjene. Sat pomalo otkucava” – kazala je Turković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.