in , ,

Srđan Puhalo se pita: “Braćo Srbi, ako vojni i politički vrh nije kriv za Srebrenicu, kako objasniti ovo?”

Ovaj put Srđan Puhalo je komentarisao genocid u Srebrenici, počinjen za vrijeme agresije na BiH, koji se negira suludim objašnjenjima

Srđan Puhalo, banjalučki novinar i kolumnista aktivan je na društvenim mrežama.

Ovaj put Puhalo je komentarisao genocid u Srebrenici počinjen za vrijeme agresije na BiH, koji se negira suludim objašnjenjima.

“Braćo Srbi, ako vojni i politički vrh nije kriv za Srebrenicu, kako objasniti samoubistvo onoliko muškaraca, kako su se tako mrtvi zakopali, potom otkopali i premjestili u sekundarne i tercijarne grobnice. Kako”, pitao je Puhalo.

Podsjećamo, samo nekoliko dana nakon konačne presude ratnom zločincu Ratku Mladiću, institucije RS su prezentirale sramni izvještaj tzv. Komisije za istraživanje stradanja u Srebernici u periodu 1992-1995. godine.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995 predstavila je svoj izvještaj vlastima u RS.

Kako je naveo Milorad Dodik, izvještaj ima više od 1.000 strana. Komisija je formirana i nastavila rad uprkos brojnim negativnim reakcijama međunarodne zajednice i haškim presudama kojima je utvrđeno da se u Srebrenci dogodio genocid. U izvještaju se ne navodi termin “genocid”.

Konačno malo lijepih vijesti iz Bosne i Hercegovine, ona je ovo sigurno zaslužila: Fantastična Lana Pudar će ipak dobiti pomoć Ministarstva kulture i sporta Federacije BiH

Historijski uspjeh naših djevojaka, ovo će se dugo pamtiti, Bosanci itekako imaju razloga za ponos: Čudesne odbojkašice BiH u finalu Srebrene lige!