in , ,

Iz Instituta za istraživanje genocida Kanada čestitali Dan Armije RBiH: “Bosanski duh i borba za evropske, američke i kanadske vrijednosti dobivaju sve više na značaju”

Institut za istraživanje genocida Kanada čestitao je 15. april, Dan Armije RBiH

Institut za istraživanje genocida Kanada čestitao je 15. april, Dan Armije RBiH.

Iz Instituta navode da je djelovanje Armije RBiH u njenoj zaštitničkoj borbi za živote svih naroda i građana u BiH zadivilo čitav svijet, največe vojne, političke i akademske stratege i borce za ljudska prava i slobode.

– Zato Armija RBiH, nije bila takozvana – to je bila legalna odbrambeno-oslobodilačka vojna sila RBiH koja se organizirala iz bosanskog naroda da spasi RBiH od dvostruke agresije Miloševićevog i Tuđmanovog režima 1992.-1995. Mediji u i van BiH prenose podvale iz medijsko-propagandnih i obavještajnih krugova da je neko ko je branio svoju državu “tzv.”, a ne legalan državni sistem vojne odbrane. Takva morbidnost dolazi iz udruženog zločinačkog poduhvata koji traje i u dejtonskom miru pod imenom antibosanski projekat – stoji u saopćenju Instituta.

Navodi se da Armija RBiH nije bila vođena ideologijom genocida i etničkog iskorjenjivanja drugoga, nije postojao nikakav plan da se uništi jedan narod, da se prave zločini i slično, te da takvo nešto nije postojalo ni na nivou bosanskohercegovačke države, politike i kulture.

– U uvjetima kada svijetom vlada krivda, u uvjetima kada međunarodna zajednica uključujući i Haški tribunal, amnestira nacionalističke ideje Velike Srbije i Velike Hrvatske na račun podjele BiH i u uvjetima kada udruženi antibosanki projekat jača u matici i dijaspori, multietnička zaštitnička borba Armije RBiH za ideju Bosne i bosanski duh što je i borba za evropske, američke i kanadske vrijednosti dobiva sve više na značaju. Hvala svim pripadnicima Armije RBiH za sve ono dobro što su učinili za nas i omogućili nam da i dalje živimo i gradimo slobodnu budućnost BiH. Svim borcima i pripadnicima Armije RBiH, svim bosanskohercegovačkim patriotima u matici i dijaspori, čestitamo 15. april, Dan Armije RBiH – stoji u saopćenju Instituta za istrazivanje genocida Kanada.

Sin Đorđa Balaševića: Mnogi to ne razumiju, ali ne mogu da im dočaram, ja nikad nisam ostao bez oca

Zlatan Ibrahimović

Kako je Ibrahimović spasio Zvezdu teže kazne u “inat” čovjeku koji ga je vrijeđao sa tribina