Žustra reakcija iz Kanade na gnusne provokacije iz Mađarske: “Bošnjaci – bosanski muslimani su drevni, evropski narod sa vlastitom i bogatom historijom”

arhiv

Nakon izjave portparola Vlade Mađarske Zoltana Kovacsa koji je na Twitteru napisao da je “izazov s Bosnom kako integrisati državu koja ima dva miliona muslimana”, reagovali su iz Instituta za istraživanje genocida Kanada predvođenim Emirom Ramićem.

“Bošnjaci – bosanski muslimani su drevni, evropski narod sa vlastitom i bogatom historijom, kulturom, tradicijom, jezikom, narod koji je obogatio Evropu.

Ovakvu profašističku, anticivilizacijsku, neljudsku izjavu može dati samo onaj ko mrzi Bošnjake, bosanske muslimane, onaj ko negira njihov identitet, onaj ko negira državu BiH, pa samim tim u Evropsku Uniju.

Podsjećamo Orbane i njegove pristalice da su bosanski muslimani na početku drugog svjetskog rata u porobljenoj Evropi bili primjer, paradigma, univerzalne poruke svima u Evropi kako se u vremenu zla, razaranja, ubijanja i beščašća odgovara tom zlu odgovornošću, brigom i zaštitom drugog i slabijeg kroz više Rezolucija kojima se osudilo zlo Nezavisne Države Hrvatske.

Iz tih Rezolucija Evropa je crpila poruku da se svako ugnjetavanje i gaženje ljudskih prava, u ma kojem vremenu, mora jasno i bezrezervno osuditi i da se ljudi ne smiju ni na koji način proganjati, ponižavati zbog razlika u boji kože, rase, spola, jezika i vjere. Rezolucije su Bošnjacima, ali i Evropi putokaz kako se svakom zlu valja suprotstaviti i pokazivati uvijek ljudsko lice po kome je svaki čovjek Božije stvorenje i brat.

Odbacujući navedene neljudske izjave tražimo od nadležnih bosanskohercegovačkih organa zabranu dolaska Orbana u Sarajevo 25. januara 2022.. On ne zaslužuje gostoprimstvo u BiH jer ga većina građana prezire – navode iz Instituta za istraživanje genocida Kanada.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.