Poruka Bedrane Ribo, članice parlamenta Austrije: Znam da su mnogi od vas daleko od svog rodnog mjesta, ali sam sigurna da ste srcem uz Bosnu i Hercegovinu

U organizaciji Instituta za istraživanje genocida Kanada je održana tribina povodom 30. godišnjice od nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Glavni gost tribine je bila Bedrana Ribo, članica parlamenta Austrije.

Na kraju svoga veoma uspješnog obračanja Bedrana je poslala poruku svima građanima i građankama Bosne i Hercegovine bez obzira gdje se nalazili u kojoj se kaže:

“Svim građanima Bosne i Hercegovine,koji žive u Bosni i Hercegovini i mnogim državama širom svijeta, želim sretan Dan nezavisnosti. Bosanskohercegovački narod je svoju nezavisnost jako skupo platio, ratom i mnogim žrtvama, to se ne smije zaboraviti.

Znam da su mnogi od vas daleko od Bosne i Hercegovine, od svog rodnog mjesta, od države gdje ste dosta lijepoga proživjeli i za koju vas mnogo toga veže, ali sam sigurna da ste srcem uz Bosnu i Hercegovinu. Budite ponosni na to odakle ste i ko ste. Pričajte sa vašom djecom i unucima bosanski jezik, prenosite bosansku kulturu dalje.

Mi kao dijaspora trebamo pružati podršku narodu u Bosni i Hercegovini i održavati kontakt sa našim korijenima”.

Bedrana od 1992 živi u Austriji. Po zanimanju je ekonomista. Politikom se bavi od 2011. Član je Partije zeleni. Pet godina je bila član gradskog vijeća Graz i od oktobra 2019 je član Parlamenta Austrije ispred Partije zelenih. Nako 30 godina, Partija zelenih je prvi put u historiji Austrije u vladi.

Institut za istraživanje genocida Kanada će uraditi seriju tribina sa članovima parlamenata iz država širom svijeta koji su bosanskohercegovačkog porijekla.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.