in

Željko Komšić oštro odgovorio na optužbe da je “mitski balija”

Demokratska fronta poziva sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama a predsjednika Komšića „mitskim balijom“, ma šta to značilo, saopćeno je danas iz Demokratske fronte.

„Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od medija poput Radio Televizije Herceg Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje“, saopćeno je iz ove stranke.
„Govor mržnje koji dolazi od strane HNS-a i pomenutog medija nije problem DF-a niti predsjednika Komšića, nego cjelokupnog društva u kojemu je nažalost postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja“, dodali su iz DF-a.

Karamatić je gostujući na Radio-televiziji Herceg Bosne izjavio kako je “Demokratska stranka – stranka balija”, a predsjednik ove stranke i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine – Željko Komšić – “mitski balija”.

Ispovijest roditelja maloljetnika osumnjičenog za ubistvo Ronalda Osmanovića: “Da nije bilo tog noža, ta bi sjekira presudila i jednom i drugom”

Dovukao mašine da besplatno očisti korito rijeke, lopovi ga ojadili za 20.000 KM