Haris Zahiragić iz SDA ne krije ljutnju: Ovo je svojevrsna talačka kriza, podnosim incijativu za obeštećenje privrednika

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić na svom je Facebook profilu objavio da će podnijeti incijativu da se obeštete privrednici i radnici u KS.

“Na narednoj sjednici Skupštine KS podnosim inicijativu da Vlada Kantona Sarajevo obešteti sve privrednike i radnike, posebno one koji rade na području općina Stari Grad i Centar, a koji su radi potpune, suvišne i cjelodnevne blokade grada, pretrpjeli značajnu ekonomsku štetu.

Također, svi građani koji su oštećeni radi ograničenja prava na kretanje, čak i ulaska i izlaska iz kuće, moraju se obeštetiti.

Ovo više nije “Parada”, ovo više nisu protesti, ovolika blokada grada je ništa drugo do pokazivanja mišića manjinske politike nad građanima Sarajeva.

Ovo je svojevrsna talačka kriza!

Nećete nas slomiti, šta više, postići ćete potpuni kontraefekat, a to ćete vidjeti brzo, već u oktobru!” napisao je Zahiragić na svom Facebook profilu – prenosi N1.

Mnogi političari, naročito oni iz desno orijentiranih stranka odlučili su danas iznijeti svoje stavove o održavanju Povorke ponosa prikupljajući političke poene kod potencijalnih glasača.

U osudama okupljanja naročito su aktivni članovi NiP-A koji su danas najavili i pokretanje incijative za definisanje prostora za javna okupljanja u Sarajevu.

Takođe, ministar privrede KS Adnan Delić uzurpirao je službenu stranicu ministarstva da iznese svoje negativne stavove o održavanju Povorke ponosa.

Zanimljivo, iz građanski orijentiranih stranaka koje u svojim programima propagiraju demokratska prava, slobodu govora i okupljanja nije stigla nijedna osuda na homofobne stavove pojedinih političara.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.