Haris Zahiragić na televiziji uživo o Izetbegoviću koji poražen od Bećirovića: “Mislim da je on faktor i pored svih problema koje je protekle četiri godine prošla SDA”

Haris Zahiragić, aktuelni i budući zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo za N1 je kazao da su počeli personalni razgovori za formiranje vlasti u ovom kantonu i to sa SDP-om i Narodom i pravdom.

Također, Zahiragić je komentarisao uspjeh SDA i poraz lidera ove stranke Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Zahiragić je kazao da je on lično u KS osvojio historijski uspjeh, kao i stranka kojoj pripada i on ne smatra da je Izetbegović gubitnik.

“Ako uzmete u obzir činjenicu da najveći kanton u BiH, Tuzlanski SDA je tamo imala rast za 3-4 mandata.

Tamo SDA je imala puno turbulencija, turbulentan period, da je PDA Mirsada kukića izašao iz SDA, tada je SDA imala pad i sada se SDA vratila i ubjedljivo je prva stranka u kako kažu u crvenom kantonu”, objasnio je Zahiragić za N1.

Kada je riječ o Bakiru Izetbegoviću, Zahiragić tvrdi da je pobjeda SDA zapravo zbog toga što je njen lider Izetbegović.

“Bakir Izetbegović je moj predsjednik i moj lider”, rekao je i dodao:

“Mislim da je gospodin Izetbegović svojom kandidaturom kao predsjednik stranke i svojom kampanjom koja je mislim u produkcijskom, političkom nivou bila kampanja kakvu smo rijetko viđali i bio je sam protiv 11 stranka, mislim da je on faktor i pored svih problema koje je protekle četiri godine prošla ipak SDA osvojila ubjedljivo prvu poziciju.

Tako da je pobjeda SDA njegova pobjeda”, naveo je Zahiragić.

Da li već postoje razgovori o koaliciji u KS, Zahiragić ovako odgovara

“Postoje naravno. Naravno da radimo. Ja lično ne bi išao sa Našom strankom u koaliciju”, rekao je i na pitanje da li je u razgovor uključen i SDP.

“Naravno da postoji. Ja lično imam kontakte sa ozbiljnim ljudima u SDP i govorimo o toj opciji”, naveo je Zahiragić.

Također, Zahiragić kaže da iako on nije oduševljen razgovorima sa NiP-om oni postoje, ali ne na nivou predsjednika stranaka nego na lokalnom nivou.

“Zastupnici lokalni i kantonalni NiP-a razgovaraju sa mnom. Kakav će oni imati kapacitet unutar NiP-a za donošenje odluke to ćemo vidjeti”, kazao je Zahiragić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.