in

APSOLUTNO NAJMOĆNIJI LIJEK IZ PRIRODE Ova biljka liječi čak tri oboljenja: Evo kako je konzumirati!

Kopriva, između ostalog pruža veliko olakšanje i kod dijabetesa, reumatoidnog artritisa i alergijskog rinitisa, koji su prave epidemije 21. vijeka, piše “Alternativa za vas”.

1. Dijabetes

Istraživanja su otkrila da kopriva (njeni listovi i stabljika) pomažu u snižavanju nivoa glukoze u krvi, stoga može biti i dobra pomoć u liječenju dijabetesa. Ljekovite materije prisutne u koprivi stimulišu gušteraču na otpuštanje inzulina, dok istovremeno inhibiraju djelovanje alfa-glukozidaze – enzima zaduženog za razgradnju ugljenih hidrata. Zahvaljujući tome, tijelo sporije apsorbuje glukozu pa se sprečava nagli porast nivoa šećera u krvi.
Primjena: svako jutro iscijedite u sokovniku sok od svježih listova koprive. Sok pijete razrijeđen s vodom (pomiješajte 15 ml soka s pola čaše vode). Uvijek pijte sveže izmiksirani sok.

2. Reumatoidni artritis

Kopriva smanjuje upalne procese u organizmu, stoga može da ublaži i tegobe koje izaziva reumatoidni artritis. Njeni listovi imaju blagotvorano dejstvo na artritis i dok osoba miruje i dok je aktivna. Ova moćna biljka djeluje tako da inhibira leukocitnu elastazu, koja igra važnu ulogu u upalnim procesima u organizmu.

Primjena: 2 kašičice sušene koprive prelijte šoljom vruće vode, ostavite da odstoji desetak minuta pa procijedite. Dvaput ili triput dnevno popijte po šolju ovog čaja.

3. Alergijski rinitis
Alergijski rinitis je upala sluznice nosa koja rezultira kihanjem i svrabom. Zbog rinitisa danas sve veći broj ljudi posjećuje ljekara opšte prakse. Ali, kao i kod drugih alergija, i kod alergijskog rinitisa uveliko može da pomogne obični čaj od koprive. U jednoj studiji čak je 57% pacijenata izjavilo da im je kopriva ublažila simptome alergije, a 47% njih potvrdilo je da im je kopriva više pomogla nego klasični lijekovi.

Primjena: tokom sezone alergije (možete započeti i prije) svaki dan popijte po 2-3 šolje sveže skuhanog čaja od koprive.

Trump i Rouhani

Iranski lider poslao jasnu poruku Trumpu: “Bombarduj nas, ali mi ne odustajemo!”

Ćamil Duraković brutalno napao zastupnicu SDA: “Ode Aziz u Njemačku, ostade Vinko, ode Hasan u Austriju, ostade Dragan Vikić, Aco, Jovan…”