in ,

Arkanovci su počeli s etničkim čišćenjima, a sad se slobodno šetaju i rade s mafijom

Arkanovi paravojnici, tigrovi, inaugurirali su etničku čistku. Provodili su je i silovanjima čak i nad 12-godišnjim djevojčicama koje su bile podvrgnute seksualnom nasilju i do 30 muškaraca dnevno. Bivale su zatim ubijene, a ako su zatrudnjele održavane su na životu zatvorene sve dok su došle do trudnoće kada više nisu mogle pobaciti, jer bi time ugrozile i vlastiti život. Tigrovi su na njihovim trbusima urezivali prekrižene noževe. Gotovo niko za to nije osuđen, kao što nisu bili osuđeni ni mnogi nacisti, uprkos Nirnberškom sudu. Nijemci su bježali, mijenjajući i identitet, te koristeći razne zaštite. Tigrovi su se također raselili po svijetu i nastavili svojom kriminalnim poslovima.

Veliki članak na dvije stranice o Arkanu i tigrovima objavljen je u sedmičnom prilogu Lettura lista Corriere della Sera. U tekstu, koji je potpisao Andrea Galli (inače i autor više knjiga), se kaže kako su, uz ostalo, uspoređivane istrage u četiri države, drugi dokumenti, knjige itd. Krvnici krvnika Arkana (Željko Ražnatović) okupili su se polovinom šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Tokom rata započetog 1991. na prostoru bivše Jugoslavije neki su poginuli, ali većina ih je živa i žive po svijetu neometani.

Tigrovi su bili najprije ultra-navijači Crvene zvijezde iz Beograda, a među njima je bilo kriminalaca puštenih iz zatvora. Prije negoli su postali paravojnici ratnim vještinama su ih obučavali bivši časnici Legije stranaca kao što je bio Molirad Ulemek zvani Legija. Na početku je bilo oko hiljadu tigrova, a ubrzo se brojka utrostručila.

– U julu 1991. Tigrovi su napali selo pored Iloka, protjerali i žitelji iz toga gradića, te je tako započela invazija Slavonije. To su i obećali. Kada su na aerodromu dočekali igrače Crvene zvijezde koji su u maju (1991.) postali prvaci Evrope, Arkan im je prišao s grumenima zemlje upravo iz Slavonije i poklonio ih je igračima garantujući im kako će ta hrvatska regija ubrzo postati srbijanska. Vojni analitičari su napadi tigrova podsjećali na prodore sovjetskih snaga tokom Drugog svjetskog rata, ali i turskih racija pet vijekova ranije. Podizali su blokade na cestama, eksplozivima rušili mostove, palili kuće, te činili pokolje, mućenja i masovna silovanja, piše Corriere della Sera o tom teroru kojim je započeo napad na Hrvatsku, te se naglašava kako do danas nisu osuđene osobe za te zločine.

– Tigrovi su beskonačni zaplet (priča) grozota. Uključujući i njihove konclogore. Gotovo niko za sve to nije platio, piše Corriere della Sera i naglašava kako ima i onih koji i danas tigrove smatra “herojima”.

– Slavlja, molitve, plač, zahvale. Arganov grob (ubijen 2000. u Beogradu) je meta hodočasnika. I to ne samo Srba, već na njegov grob dolaze i ekstremisti desnice iz cijele Evrope. Na internetu postoji značajno tržište “relikvija” tigrova. Njihovi portreti, uniforme, beretke dostižu visoke cijene, do hiljadu eura za upotrebljenu uniformu. Jao si ga onome koji govori loše o Arkanu i njegovim paravojnicima…

List piše kako postoje veze između Srba i kalabrijske mafijaške organizacije ‘’Ndranghete, te kako je ta veza nastala još tokom rata. Tigrovi su imali golemu količinu oružja koje je trebalo mafijašima za njihove unutrašnje borbe. Danas Srbi sarađuju s ‘’Ndranghetom u krijumčarenju drogom. U ulasku Srba u svjetsku narkotrafiku ključnu je ulogu odigrao i Darko Šarić (sada u zatvoru u Beogradu).

Corriere della Sera piše kako je Arkan bio uhapšen u Milanu 1974. kada je pokušao opljačkati jedan restoran. Za njega se kaže kako je bio “neuravnotežena osoba koja u normalnoj situaciji ne bi mogao sakupiti dovoljno novaca ni za večeru”, a njegove su “trupe bili barbari stalno drogirani i pijani”. Željko Ražnatović bio je “bivši kradljivac, bivši špijun i bivši plaćeni ubica srpskih tajnih službi koje su ga spašavale od hapšenja i zatvora, a kada u tome nisu uspijevale pomagale su mu u bijegu iz zatvora. Nije bio pravi kriminalac, već osrednji lopov s velikom zaštitom, jedan s preporukama”.

Spominju se Jovica Stanišić i Franko Simatović kao članovi srpske tajne službe koji su pomagali tigrovima. Za ubistvo Arkana osuđen je Dobrosav Gavrić koji se nalazi u zatvoru u Južnoafričkoj Republici. Iznosi se i gdje sve djeluju razne srbijanske mafije, gdje su po svijetu raseljeni tigrovi, te kako vjerovatno postoje osobe, novi Wiesenthali (Simon Wiesenthal je bio lovac na naciste) koji tragaju za srpskim zločincima, prenosi Večernji list.

Uznemirujući snimak iz Kine: Grupa ljudi sjedi, zavezanih ruku s povezom na očima, između njih policija u crnim uniformama

Slobodan Milošević pričao sve najgore o Radovanu Karadžiću: On nije psihijatar, već pacijent