Božo Vrećo otkrio ime novog albuma i začudio sve muslimane u BiH

Božo Vrećo
Božo Vrećo

Slavni kantautor i interpretator sevdaha Božo Vrećo otkrio je kako je došao do naziva za novi album – “Melek”.

Vrećo je kazao da se osjeća jako ispunjeno i da proživljava divan period.

“Osjećam se jako ispunjeno, divan je ovo period. Peti album po redu izlazi početkom jula, brojimo dane do izlaska. Na albumu će biti 18 autorskih pjesama. Divna je ovo godina, prožimaju se i mnogi drugi projekti od suradnje sa eminentnim rediteljima do pozorišta. Najbitniji su ipak moji koncerti, za ovu godinu imamo puno koncertnih aktivnosti. Biće turneja po Skandinaviji, Americi, po Njemačkoj i veliki koncert u Sava centru”, kazao je Vrećo.

23. juni koncert u BKC-u?

“Još uvijek ima karata, ljudi za vrijeme Ramazana nekako nisu ažurni po pitanju kupovine karata. Ima sasvim dovoljno vremena. Mene raduje ta činjenica da je to moj peti solistički koncert u BKC-u. To je nekadašnji “temple”, najdivnija i najaukustičnija dvorana u Sarajevu. Nema razloga da ne budem srećan i ispunjen”, dodao je Božo Vrećo za N1.

O novom albumu koji izlazi početkom jula je kazao da će nositi naziv “Melek”, a mnogi ga kritikuju zbog imena novog ostvarenja.

“Naziv albuma je “Melek”. Dvoumio sam se između “Bulbul” ili “Melek” i onda sam dao publici da sama odabere. Publika je odabrala da bude “Melek””, istakao je Vrećo.