in

CIJELA NJEMAČKA PRIČA O HEROJU KENANU: Spasio oca i sina (7) sigurne smrti u jezeru kod Hanovera! Dok se borio za njihove živote, ostali samo snimali telefonima, a pomoći ni od koga?!

Mladi Kenan Kuč (28) ovih dana tema je broj 1 u njemačkim medijima koji ga slave kao heroja pošto je prije tri dana sigurne smrti spasio dva života – oca i njegovog sinčića (7), koji su se zamalo utopili u Srebrnom jezeru (Silbersee) kod Hanovera.

O njemu je izvještavala njemačka TV RTL, a pisao je i tamošnji najtiražniji tabloid Bild dok novopazarski mediji preciziraju da je riječ o momku s naših prostora – Sandžakliji.

Tako prenose da je Kenan, dok je sjedio i uživao u prirodi sa svojim društvom, začuo vrisak koji dolazi iz jezera. Kenan je ne razmišljajući ni trena skinuo majicu i skočio u jezero. Dječak je već bio pri dnu, a njegov otac plutao po površini…

“Zaronio sam u vodu i išao ka dnu nekih dva minuta. Našao sam ga ali nisam mogao da ga izvučem. Tri puta sam se vraćao, udahnuo vazduha i opet ka dnu. Nakon deset minuta borbe, uspio sam da ga izvučem na plažu. Ljudi su prilazili i sve snimali telefonom, a pomoći ni od koga…

Tu sam mu i pružio prvu pomoć, okrenuvši ga na bok i uz vještačko disanje, sve dok nije došla hitna, nakon par minuta. A onda je uslijedila borba sa ocem. Spasao sam i njega”, izjavio je Kenan za njemački RTL ne krijući iznenađenje i ogorčenost što su ostali stajali i umjesto da mu pomognu samo snimali mobilnima njegove nadljudske napore da spase dva života, od toga jedan dječji. Kenane, svaka čast!

IDEMO PO TITULU Zlatni momci danas napadaju četvrtu titulu svjetskog prvaka u sjedećoj odbojci

Transfer koji će potresti fudbalsku planetu: Juventus na stolu ima 100 miliona eura za Pjanića