in

Dječak se probudio iz kome dan nakon što su roditelji odlučili donirati njegove organe

Trenton Mekinlej (Trenton McKinley) pretrpio je strašnu povredu glave kad su se u martu prevrnula kolica za teret na kojima se vozio. Lobanja mu je pukla na čak sedam mjesta, podvrgnut je brojnim operacijama, zatajili su mu bubrezi, a doživio je i srčani udar.

Ljekari su rekli roditeljima da se dječak neće oporaviti te da njegovi organi odgovaraju petero druge djece koja čekaju transplantaciju.

No, dan prije nego što je trebao biti isključen s aparata, a neposredno nakon što su roditelji već potpisali papir s odobrenjem za isključenje i transplantaciju organa, Trenton je počeo pokazivati znakove svijesti.

Njegova majka Dženifer (Jennifer) rekla je da je umro na operacijskom stolu, nakon čega su ga oživljavali čak 15 minuta te da su joj ljekari nakon toga rekli da više nikada neće biti isti.

Očajni roditelji napokon su odlučili donirati njegove organe da bi barem na taj način osigurati da njihov sin i dalje živi.

– Zbog te odluke ostavili su Trentona na aparatima još nekoliko dana kako bi sačuvali organe. No, tada se on počeo buditi. Konačni test njegovih moždanih funkcija bio je zakazan za idući dan, no umjesto moždane smrti, testovi su pokazali aktivnost – rekla je majka dječaka.

Trenton sada prolazi kroz naporan proces oporavka te će trebati još niz operacija da bi mu se sanirala razbijena lubanja.

Ipak, već je uspio progovoriti, ustati i napraviti nekoliko koraka.

– Sjećam se da sam udario u beton, da su kolica zatim pala na mene i nakon toga se više ne sjećam ničega – rekao je hrabri dječak.

– Počeo je i čitati, rješava i zadatke iz matematike. Sve je ovo jedno veliko čudo – rekla je njegova majka.

– Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao ravno. Ovo je Božije djelo, nema drugog objašnjenja – izjavio je dječak.

Pokrenuta je i GoFundMe kampanja putem koje se sakupljaju i sredstva za Trentonovo liječenje.

Tito

Otkrivena najveća tajna bivše Jugoslavije: Ovo su posljednje riječi Josipa Broza Tita!

DIJASPORA JE UVIJEK TU ZA BIH Srebreničanin u Austriji vozi autobus s natpisom “Pravda za Davida”