in ,

Emir Hadžihafizbegović otkrio nevjerovatne detalje o Emiru Kusturicu i ratu u BiH

Emir Hadžihafizbegović
Emir Hadžihafizbegović

Emir Hadžihafizbegović se u samo jednom kratkom periodu svoga života bavio politikom u vrijeme dok je bio ministar u Vladi Kantona Sarajevo, ali i nakon tog iskustva, nastavio je slati političke poruke koje u bh. javnosti imao veliki odjek.

Posebno su interesantni njegovi monolozi o bivšim poznanicima i prijateljima, a u medijima su popularne njegove priče o Emir Kusturici, bivšem profesoru na Akademiji u Sarajevu i svjetski poznatom reditelju.

 

https://www.youtube.com/watch?v=HcqFBvkOZrQ

Kusturica danas živi daleko od rodnog Sarajeva, prihvatio je pravoslavlje i promijenio ime u Nemanja. A ovih dana u medijima se ponovo zavrtjela priča o jednom nikad održanom susretu reditelja sa Abdulahom Sidranom i Dobricom Ćosićem.

”Kusturica je između domovine i vile izabrao vilu. Ima jedna priča kako je on Abdulaha Sidrana još ’88 ili ’89 godine zvao Abdulaha Sidrana da idu na sastanke kod Dobrice Ćosića. imao je lošu političku procjenu”, ispričao je prije nekoliko godina bh. glumac.

Ova priča nikada nije potvrđena, ali je u svakom slučaju nevjerovatna. Pogledajte i prisjetite se ovog intervjua Emira Hadžihafizbegovića.

Dodik

Dodik poslao žestoku poruku Kolindi: Bošnjaci će biti oduševljeni

Bogićević

Bogić Bogićević poslao fantastičnu poruku Bosancima i Hercegovima: Bravo bravo!